Update zomer

We hebben weer een paar mooie zaken om op terug te kijken en een aantal activiteiten waar we ons op verheugen:

Terugblik

Jacqueline Hoffman en Mattanja Coehoorn maakten van wilgentenen een eyecatcher aan de kopse kant van de loods. 

Tijdens de kunsttour was er veel belangstelling voor de open werkplaatsen en ook The Affordable Art Fair trok veel bezoekers naar de winkel en de werkplaatsen

De eerste workshop vond in onze keuken plaats. Vanaf nu kan iedereen die een lezing, vergadering, workshop of andere activiteit op een unieke locatie wil houden, contact met ons opnemen

Op 1 juli hadden we officieel 1 jaar de sleutels van onze loods. Dit vierden we in stijl, door met z’n allen een dagje hard te werken, maar er was ook taart en ’s avonds een gezellige barbecue.

Nieuwe deelnemers bij Het Werkgebouw

We zijn blij dat we Maurice Arntz en Christel Vliegen kunnen voorstellen aan jullie als onze nieuwe deelnemers.
Maurice Arntz is een productvormgever uit Maastricht. Zijn passie ligt bij het zelf ontwerpen en maken van producten. Nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken, zorgen vaak voor inspiratie. Door te experimenteren met materialen en door bestaande spullen uit elkaar te schroeven ontdekt hij nieuwe mogelijkheden. Zo ontstaan eenvoudige en robuuste meubels en andere producten waaraan je kan zien hoe ze ontstaan zijn. Na zijn afstuderen in 2013 aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht huurde Maurice een atelier langs het spoor. Er ontstonden verschillende ontwerpen van Maurice zelf en ook een aantal maatprojecten zoals een keuken en een buffetkast. www.mauricearntz.nl

Twee handen en een hoofd vol ideeën erbij, zo ziet Christel Vliegen haar rol bij Het Werkgebouw. Met een passie voor het geschreven woord, illustraties en vormgeving gaat ze onderzoeken wat haar mogelijkheden binnen de ambachtelijke sfeer van Het Werkgebouw zijn. Samen met Maurice Arntz bemant ze het wachthuisje. Achter de schermen en in de Toonzaal gaat zij meehelpen om van Het Werkgebouw een nog mooiere plek te maken.

Vooruitblik

In de winter was de eerste editie van de dikketruienpoezie: een samenwerking Tussen Het Werkgebouw en Merlijn Huntjens. Deze zomer komt er op donderdag 23 juli een hele bus met dichters uit Belgie die hun halte in Maastricht bij Het Werkgebouw plaatsen. Starttijd 20.00. Vrije entree.

Open Werkplaats: Ontwerpen met plastic tassen

Deze zomer is er elke zaterdag ochtend van 10.00 tot 12.30 open werkplaats bij Het Werkgebouw o.l.v. Loet Gescher en Juulke Brosky

Van plastic tassen kunnen we dik plastic maken m.b.v. de transferpers. Dit plastic ontwerp je zelf door plastic tassen met prints, kleuren en vormen te combineren. Van dit dikke plastic kan je weer nieuwe producten maken. Er zijn voorbeelden aanwezig (lamp, bakje, windmolen) maar je kan ook aan een eigen ontwerp werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(afbeelding Jacqueline Wassen)

Er is al een hoop kennis en ervaring over alle soorten plastic en toepassingen, maar met deze open werkplaats hopen we dit samen uit te breiden.

De ervaring van eerdere workshops is dat iedereen met en door zijn eigen achtergrond op een heel eigen manier met het plastic aan de slag gaat, wat heel bijzondere resultaten geeft.

Wil je mee doen? stuur ons dan een mailtje (juulkebrosky@gmail.com)

  • 1) geef aan op welke dagen je kan.
  • 2) geef aan hoe vaak je wilt komen.
  • Op 18 juli en 26 juli zijn er nog plaatsen vrij (meld je aan!)
  • Op 01 aug, 08 aug, 15 aug, 22 aug en 29 aug gaat de open werkplaats door bij voldoende aanmeldingen (hierover houden we je op de hoogte)
  • locatie: Het Werkgebouw, Tapijnkazerne 24, 6211 ME Maastricht
  • kosten: €15,- (kop koffie inbegrepen). De deelname kosten betaal je aan het begin van de workshop (pinnen kan).
  • Neem een fijne schaar mee en zo veel mogelijk plastic tassen!

Hopelijk zien we je in de open werkplaats. Als je meer informatie wilt, mail juulkebrosky@gmail.com of bel Loet 06-12229680

Feest!

In september vieren we dat we een jaar op deze locatie zitten en hier nog een jaar te gaan hebben. Noteer alvast zaterdag 19 september in je agenda. De definitieve uitnodiging volgt later.