Nieuws van Het Werkgebouw #2

verstuurd: 21 november 2012

Update

Op donderdag 6 september hielden we in het FabLab een kennismakingsbijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers. Het werd een geanimeerde avond waarin wij veel enthousiaste reacties, maar ook kritische vragen en waardevolle suggesties hebben ontvangen. Er waren ongeveer 20 mensen met diverse achtergronden: o.a. een glazenier, meubelmaker, meubelstoffeerder, iemand die protheses ontwikkelt, een technisch ontwerper en vormgever, architecten, iemand die een horecagelegenheid zou willen ontwikkelen, kortom een bont gezelschap. Tijdens deze bijeenkomst bleek dat er op dit moment onder de aanwezigen vooral behoefte is naar concrete cases van een of meer gebouwen in Maastricht om daar vervolgens verder met elkaar over te kunnen uitwisselen.

We zijn op grond van deze ervaring de afgelopen 2,5 maand bezig geweest om het veld verder te verkennen en hebben allerlei verschillende gesprekken gevoerd. Zo hebben we in Heerlen C-Mill bezocht en uitgebreid met Geerd Simonis gesproken over zijn ervaringen als projectontwikkelaar. Met Sheila Oroschin van het Ondernemingsinitiatief Wyck en The Masters hebben we gesproken over de mogelijkheden in Wyck, haar plannen met The Masters en haar bijdrage aan het M-Lab. Vanuit het M-Lab hebben we ook een middag met Tim Prins afgesproken en doorgepraat over de ideeën die hij over stadsontwikkeling heeft en zijn ervaringen met de herbestemming van de brandweerkazerne. Met Anne van Aalst hebben we gekeken waar onze plannen en die van Stichting Atelier Maastricht raakvlakken hebben en we elkaar verder kunnen helpen en tot slot hebben we met Wim Meys, programmadirecteur Maastricht-Noord gekeken naar de plannen die de gemeente heeft met een aantal gebouwen in Maastricht.

Tijdens de gesprekken hebben we veel positieve feedback gekregen en zijn we bevestigd in het idee dat de tijd rijp is voor Het Werkgebouw in Maastricht!

Voor de komende weken hebben we nog enkele afspraken staan. Daarna kiezen we een stuk of drie gebouwen uit waar we een inpassingsonderzoek naar zullen doen. Tegelijkertijd zijn we verder aan het onderzoeken welke organisatievorm het beste past bij de uitgangspunten van het Werkgebouw.

Zodra de onderzoeken concrete vormen hebben aangenomen willen we weer een bijeenkomst organiseren om jullie te informeren, maar ook om van jullie expertise gebruik te maken en jullie ideeën, opmerkingen en vragen als input in de onderzoeken mee te kunnen nemen.

Ingeborg Kolks heeft zich aangemeld bij de initiatiefgroep en is meegegaan naar bovenstaande gesprekken om ons te versterken.

Wanneer je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen hebt, of misschien ook je expertise ergens wil inzetten, laat ons dat dan weten!

Houd onze website en facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven.