Het Werkgebouw gaat naar de Tapijnkazerne

Het Werkgebouw heeft een plek gevonden op de Tapijnkazerne. De gemeente heeft de voormalige garageloods aan Het Werkgebouw ter beschikking gesteld tot deze gesloopt wordt over twee jaar. De rolpoorten gaan open en laten een grote ruimte van 750 m2 zien waar werkplaatsen voor vak- en ambachtslieden gerealiseerd worden, naast een toonzaal en een bedrijfskantine. Op 8 juli vindt de eerste informatiebijeenkomst plaats.

Tapijn---bewerkt

Op deze bijzondere locatie krijgen we de gelegenheid om te laten zien waar Het Werkgebouw voor staat: een plek waar verschillende ambachtelijke disciplines verenigd zijn en waar je terecht kunt voor unieke producten van Maastrichtse bodem, reparatie van een glas-in-lood raam of stoelpoot, of een opdracht uit kunt zetten voor een op maat gemaakt ontwerp.

Het terrein van de Tapijnkazerne wordt de komende jaren door de gemeente, provincie en universiteit verder ontwikkeld. Het gebied wordt vanaf september 2014 verbonden met het stadspark en biedt een nieuw stukje Maastricht waar de komende jaren van alles staat te gebeuren. Het Werkgebouw maakt samen met een paar andere pioniers deel uit van het begin van de transformatie van dit terrein. Langs de loods komt een breed wandelpad van de Prins Biscchipssingel rechtstreeks naar het stadspark. Zo hebben we de grazende herten en de vogels in de volière als achterburen en wandelen de Maastrichtenaren langs Het Werkgebouw naar de Jeker.

Tapijn---buiten

De oude garageloods is een grote open ruimte met enkele basisvoorzieningen (water, elektra, een paar muren en een dak boven het hoofd) waar de verschillende ondernemers hun eigen werkplaats inrichten. Sommigen zetten een zeecontainer of stacaravan neer en anderen bouwen een ruimte naar eigen ontwerp. Uitgangspunt hierbij is een transparant en open karakter dat samenwerking en collectiviteit bevordert. Daarbij speelt ook tijdelijkheid een rol i.v.m. de gebruiksduur van 2 jaar. In de toonzaal zijn de producten van de makers te zien en is er ruimte voor de ondernemers om klanten te ontmoeten. In de kantine wordt samen geluncht en een potje ping-pong gespeeld.

Tapijn---binnen

Er zijn al een aantal ondernemers die zich hebben aangemeld, maar er is plek voor meer. We zoeken ambachtelijke ondernemers en vaklieden die:
– producten maken die passen binnen de kaders van Het Werkgebouw;
– gericht zijn op samenwerking en uitwisseling;
– deel van een geheel willen zijn en daarin willen investeren;
– naast eigen ondernemer ook ondernemer voor het geheel zijn;
– buiten de gebaande paden kunnen denken en doen;
– betrokken, initiatiefrijk, open & transparant in de communicatie zijn.

Ben je geïnteresseerd in een werkruimte of wil je je producten in de toonzaal etaleren, kom dan naar onze informatiebijeenkomst.

Datum: dinsdag 8 juli
Aanvang: 19.30
Locatie: Tapijnkazerne (ingang via de poort aan de Hubertuslaan)

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de criteria voor deelname, kosten, etc. Wanneer je geïnteresseerd bent in deelname kan je dat aan het eind van de bijeenkomst aangeven en word je uitgenodigd voor een gesprek.