DE KRACHT VAN DE BROEDPLAATS aanjager van ondernemerschap en motor van de stad

Op 9 oktober organiseren we een bijeenkomst voor genodigden over de meerwaarde van broedplaatsen voor de stad.
Bent u niet uitgenodigd, maar wilt u ook graag aanwezig zijn, stuur ons dan een mail.

Uitnodiging kracht van de broedplaats

ACHTERGROND INFORMATIE OVER DE SPREKERS:

Marijke Eckhardt

Marijke Eckhardt werkt bij Urban Resort in Amsterdam. Zij is onder meer namens Urban Resort werkzaam als verhuurder van het ACTA-gebouw in Amsterdam. Urban Resort fungeert als de ontbrekende schakel tussen het grote aanbod aan leegstaande werk- en kantoorruimtes in en om Amsterdam, en kunstenaars, ambachtslieden, en (door)startende ondernemers in de creatieve en culturele sector op zoek naar betaalbare werkruimtes.


Jaap Schoufour

Jaap Schoufour (1961) geeft sinds 2004 leiding aan het gemeentelijk Bureau Broedplaatsen van Amsterdam. Dit bureau voert het Amsterdamse atelier- en broedplaatsenbeleid uit. Sinds 2000 zijn ongeveer zestig broedplaatsen gerealiseerd waar duizenden kunstenaars, ambachtslieden, creatief ondernemers en talloze bezoekers gebruik van maken. Het gemeentelijk bureau levert bij iedere broedplaatsgroep die een gebouw wil transformeren tot broedplaats, maatwerk met expertise, projectmanagement, netwerken, borgstelling bij bankleningen en subsidie. Zowel het realiseren als het beheren van broedplaatsen gebeurt zoveel mogelijk zelfstandig door de groep zelf.


Claus Wiersma

Claus Wiersma studeerde in 1993 af aan de Design Academy in Eindhoven en werkt sindsdien als ontwerper van interieurs en tentoonstellingen.
Recent ontwierp hij o.a. meerdere tentoonstellingen voor filmmuseum Eye in Amsterdam. Hij werkt sinds 2001 in gebouw ‘Marconistraat 52’, een voormalig pakhuis in de Merwehaven te Rotterdam dat is omgetoverd tot een creatief verzamelgebouw met ontwerpers, kunstenaars, architecten, fotografen en interieurbouwers.


Huub Kloosterman

Huub Kloosterman (Urban Xchange) is strateeg, inspirator en adviseur bij stedelijke ontwikkelingen. Veel van zijn werk gaat over de ontwikkeling van nieuwe gebiedsidentiteiten bij de transformatie van oude plekken naar stimulerende, innovatieve en creatieve omgevingen. Huub levert regelmatig bijdragen aan diverse platforms, workshops en symposia. Voor meer info zie www.urbanxchange.nl