borduurwerk van Ellen Visschers in de toonzaal

Van 5 t/m 27 aug: Happy Together – Embroideries -2016/2017 van Ellen Visschers te zien in de toonzaal. Elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.
Op 5 augustus is er vanaf 14.00 uur een opening met hapjes, drankjes, muziekjes (Chris Lemmens/Kloroform) en springkastelen…De wereld van Visschers wordt bevolkt door vreemdsoortige, hybridische wezens: dieren met menselijke trekjes, of net andersom. Samen vormen deze bizarre schepsels een theater van de menselijke – al te menselijke – dwaasheden, angsten en verlangens. Voor helden is hier geen plaats, of het moeten helden op sokken zijn. Tragikomisch, zo kan je deze figuren in een woord omschrijven. Het heerschap ziet er zo zielig uit dat het bijna ondraaglijk wordt om er naar te kijken. Tegelijk heeft het ook iets grappigs, pijnlijk grappig wel te verstaan. Toch spreekt er uit het werk van Ellen Visschers veel mededogen.
Haar oeuvre reflecteert het spanningsveld tussen ons aller zoektocht naar het “ware geluk” en het onvermijdelijke falen van die tocht.