Bijeenkomst uitgesteld

De afgelopen twee maanden zijn we druk bezig geweest om een geschikte plek te vinden. Op dit moment hebben we nog geen definitieve ruimte, vandaar dat we de bijeenkomst van 27 februari willen annuleren. We verwachten binnen drie weken uitsluitsel te hebben over een locatie en zullen jullie dan snel berichten met de datum voor een nieuwe informatiebijeenkomst.

De afgelopen tijd hebben we met verschillende makelaars naar hun bestand gekeken en ook met de gemeente contact gehad over panden die in hun bezit zijn. We zijn daarbij verschillende moeilijkheden tegengekomen. De winkelpanden die in het centrum liggen, zijn allemaal nogal duur en bieden weinig ruimte om er ook te kunnen werken. Daarnaast zijn veel pandeigenaren niet bereid om hun pand tijdelijk te verhuren. Bij andere panden is het bestemmingsplan soms de bottleneck, waardoor er bijvoorbeeld geen detailhandel (een winkel) mag plaatsvinden. Om jullie een beeld te geven van een aantal van de onderzochte panden, we bekeken onder andere locaties aan de Minckelersstraat, Boschstraat, Kleine Gracht, Grote Gracht, Spoorweglaan, Nieuwstraat en de Alexander Battalaan.

Wat we de komende drie weken willen doen, is:

– een paar gemeentelijke panden verder onderzoeken (onder andere de Suringarschool, Boschstraat 45 en de Tapijnkazerne)
– met de ZZP-fabriek verder zoeken naar een pand om samen tijdelijk te kunnen betrekken
– naar aanleiding van de vrijdag gepubliceerde kaart van de leegstand van Maastricht een aantal nieuwe panden bekijken

Leuk om te vermelden, is dat we inmiddels ook een gesprek hebben gehad met wethouder Gerdo van Grootheest over de invulling van het Eiffelgebouw en dat de kans steeds meer realistisch wordt dat we daar uiteindelijk ons definitief onderdak kunnen vinden. Daarnaast heeft Patricia Hanssen aangeboden om met ons een aantal kleine evenementen voor te bereiden voor onze nieuwe tijdelijke locatie en hebben we contact met de organisatie van D-Day en de Kunsttour om mogelijk samen te werken.